Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
(068) 324-72-09
Рубрики

Целюліт: чи допомагають ефірні олії?

Незабаром літо, і, звичайно, з'являється все більше інформації про целюліт. Її багато, і не завжди можна в ній розібратися. А ще, у турботі про здоров'я та красу своєї шкіри хочеться простих, безпечних, але ефективних засобів. І тут на допомогу, звичайно приходять ефірні олії.

Отже, чим корисні аромаолії у вирішенны пролем з «апельсиновою кіркою»?

Спочатку нагадаємо, що таке целюліт

Целюліт – це стан шкіри, зумовлений структурними змінами підшкірно-жирової клітковини. Целюліт виглядає як пухка шкіра, позбавлена еластичності, на ранніх стадіях помітна лише при стисканні шкіри, а згодом – у будь-якому стані. Він може виникнути на будь-якій ділянці шкіри, але найчастіше виникає на стегнах та сідницях.

Насправді це навіть не зовсім захворювання, а скоріше варіант певної норми для жіночого організму, оскільки природою задумано утримання підшкірного жиру для забезпечення енергії, щоб винашувати здорових дітей. Звичайно ж, у таких випадках ми не говоримо про запущену стадію, коли вже почався патологічний процес. І з естетичного погляду всім нам хочеться, щоб шкіра була гладкою, ніжною і, що важливо, здоровою.

ефірні олії лимону та апельсину

Чим же можуть бути корисні ефірні олії. Як позбутися целюліту з їх допомогою

Найбільш популярні ефірні олії з вираженою антицелюлітною дією - це олії лимона, апельсина, грейпфрута, розмарину, ялівця та чайного дерева. Крім безпосереднього впливу на проблемні ділянки, пам'ятаємо, що аромаолії коригують і психологічний стан, що, безумовно, покращує загальний результат.

Розглянемо найбільш популярні антицелюлітні ефірні олії

Цитрусові ефірні олії -  лимона, апельсина, лайма, грейпфрута - широко використовуються у профілактиці та лікуванні неприємної «апельсинової кірки», оскільки допомагають виводити токсини, покращують кровопостачання та обмін речовин, зміцнюють судини, вирівнюють шкіру, роблячи її пружною. Під час вдихання цитрусового аромату відбувається загальна детоксикація організму, ця процедура стає більш ефективною при поєднанні з масажем "проблемних" зон.

Читайте також: 16 способів використання ефірної олії лимона

Ефірна олія ялівцю, наприклад, у складі фітокрему Ялівець, має очисні властивості, виводить зайву рідину та токсини, добре розігріває та покращує мікроциркуляцію крові та лімфи, що допомагає впоратися з в'ялістю шкіри, покращити її стан та зовнішній вигляд.

Ефірні олії не можна наносити на шкіру в чистому вигляді, а необхідно використовувати базові олії. Наприклад, для масажу підійде кілька крапель обраної аромаолії, апельсинової або лимонної, змішаної з базовою олією, такою як мигдальна або олія зародків пшениці.

Читайте також: Базові олії. Що це і як їх використовувати в аромамасажі

базова олія

Масаж з ефірними оліями стимулює обмін речовин у шкірі, покращує кровотік та лімфоток, оскільки аромаолії впливають на організм, проникаючи у глибокі шари шкіри. Такий масаж буде корисним для всіх.

Наприклад, найпоширеніший міф, що у струнких і худих людей не буває целюліту, але це не так. Втрата ваги при схудненні, особливо якщо вона стрімка, також може спровокувати появу целюліту, тому що при цьому йдуть великі втрати рідини, знижується циркуляція крові, як наслідок знижується виробництво колагену і шкіра стає менш пружною. При цьому на ранній стадії він не є небезпечним для здоров'я. Небажані наслідки можуть виникнути тоді, коли порушується харчування та кровопостачання тканин.

Тому, якщо пройти курсом сеанси такого аромамасажу, то харчування шкіри відновиться, вона стане здоровішою, її зовнішній вигляд значно покращиться

Читайте також: Що таке аромамасаж

дівчина приймає душ

Приємними процедурами, що покращують стан шкіри, також будуть скрабування, обгортання, аромаванни з використанням ефірних олій. Добре також приймати контрастний душ, який підвищить тонус та покращить загальний стан організму.

Слід обов'язково дотримуватися правильного харчування та водного балансу, необхідна фізична регулярна активність, така як біг, танці, плавання, а також прогулянки на свіжому повітрі.

Повністю позбавитися целюліту швидше за все не вийде, але зменшити його прояви цілком можливо. Слід пам'ятати, що досягти здоров'я шкіри та її прекрасного вигляду можна лише за допомогою регулярних комплексних процедур та постійної турботи про себе.

Автор: Наталія Власюк

Зі швейцарськими ефірними оліями та фітопродуктами JUST я познайомилась у 2017 році, і з цього часу почалася моя особиста історія ароматерапії. Ароматні олії допомагають мені  ладнати з емоціями та стресовими подіями в житті, підтримувати своє здоров’я та справлятися зі своїми особистими недугами, а також піклуватися про мою донечку, підтримуючи її психологічний та фізичний стан.

Наталія Власюк

Рекомендуємо Вам