(068) 324-72-09

Масло чорного кмину (Nigella sativa)

Чорний кмин або римський коріандр, - шанована у багатьох культурах спеція, здавна відомий як ліки.

«Чорний кмин зцілює будь-яку хворобу, крім смерті» – так охарактеризував Мухаммед свого часу чорний кмин. Зараз же масло чорного кмину використовується для лікування алергії, нейродерміту, псоріазу, регуляції імунних процесів, гіпертонії та зниження побічних дій при хіміотерапії.

чорний кмин

Походження

Рослина чорний кмин належить до сімейства Лютикових і здавна росте в Західній Азії, Іраку, Туреччині, Південній Європі, Індії та Північній Африці.

Використовувані частини рослин

Для виготовлення олії чорного кмину використовується чорне насіння рослини. Воно вважається найціннішим продуктом, що широко використовується в медицині та косметології завдяки наявності в ньому полінасичених жирних кислот (омега-3, омега-6, омега-9), амінокислот, флаваноїдів, фітостеролів, дубильних речовин, бета-каротину, кальцію, заліза, міді. та інших макро- та мікроелементів, вітамінів, особливо A, E та D.

Корисні властивості та способи застосування ехінацеї

Протягом останніх десятиліть було проведено безліч досліджень цієї чудодійної рослини, вони не припиняються досі, оскільки результати продовжують радувати та дивувати вчених.

Масло чорного кмину:

  • має протигрибкові та антибактеріальні властивості;
  • протидіє алергічним та запальним процесам в організмі;
  • має антигіпертензивні (гіпотензивні) властивості, які допомагають регулювати артеріальний тиск, полегшує стан при гіпертонічних кризах;
  • має протипухлинні властивості і тим самим запобігає патогенним імунним реакціям, які можуть бути причиною різних хронічних захворювань (сінна лихоманка, вугровий висип і навіть рак)
  • перевірений засіб при шкірних захворюваннях – акне, псоріаз, екзема;
  • зволожує шкіру та сприяє оновленню клітин;
  • допомагає якнайшвидшому загоєнню інфікованих ран, регенерує клітини.
Масло чорного кмину (Nigella sativa) в продукції Just