Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
(068) 324-72-09
Рубрики

Догляд за проблемною шкірою. Інтерв'ю з фармацевтом лабораторії JUST

З інтерв'ю з фармацевтом JUST house: Догляд за обличчям з натуральними інгредієнтами для проблемної шкіри.

 Проблемна шкіра і висипання відомі не тільки підліткам, але і дорослим у віці 30 років і старше. Крім обличчя, також часто уражається зона декольте або верхня частина спини, що може бути дуже незручним, особливо влітку.

Які причини і що ви можете порекомендувати? Фармацевт Майкл Лаун відповідає на найважливіші питання по цій темі.

Які причини висипань на шкірі?

Зазвичай винні шкірні залози. Якщо вашому типу шкіри властивий надлишок шкірного сала, бактерії можуть легко осісти і розвинути запальні процеси. Але травми від здавлювання, частого миття або сильно знежирювальних очищувальних засобів також руйнують природний шкірний бар'єр і таким чином сприяють ороговінню і подальшому накопиченню шкірного сала. В результаті з'являються вугрі (комедони). У разі відкритих комедонів, які можна визначити по чорній крапці на кінчику, надмірно сформований шкірний жир можна легко вивести назовні. Навпаки, в закритих (білих) комедонах проток шкірного сала звужується і блокується, так що шкірний жир затримується і виникає запалення навколишньої тканини. Легко можуть утворитися вузлики різного розміру і пустули.

Чим проблемна шкіра підлітків відрізняється від проблемної шкіри дорослих?

У період статевого дозрівання висипання часто виникають через зміни гормонального балансу (тестостерону), який надає стимулюючу дію на шкірні залози. Проте, молода шкіра як і раніше має достатньо вологи, на відміну від шкіри дорослих.

Читайте також: Дерматокосметика для атопічної шкіри

дівчина з висипаннями на шкірі обличчя

Чому у дорослих також можуть виникати проблеми зі шкірою?

У жінок у віці близько 30 років змінюється гормональний баланс, тобто знижується вироблення естрогену, але виділяється більше тестостерону. В результаті збільшується вироблення шкірного сала і шкіра стає жирною. Запалення у вигляді чорних крапок або прищів також можуть виникати в результаті стресу або поганого харчування. У разі стресу виділяються певні гормони, шкіра в меншій мірі забезпечується кров'ю, імунна система знижується, і можуть переважати певні хвороботворні бактерії.  Тоді на шкірі обличчя можуть з’являтися висипання.

На що слід звертати увагу в догляді за проблемною шкірою?

Краще підійдуть зволожуючі гелі та легкі креми. Звичайно, також важливо ретельно очистити обличчя перед нанесенням крему. Для цього використовуйте м'який лосьйон для вмивання, який очищує пори, але не сушить шкіру, тому що засоби які надмірно сушать шкіру додатково стимулюють вироблення шкірного сала.

Чи рекомендуються скраби для обличчя при догляді за шкірою з дефектами?

Все залежить від виду пілінгу. Крім механічних пілінгів з гранулами, існують також хімічні пілінги, такі як пілінг з фруктовою кислотою (AHA) і так звані ензимні пілінги. Вони, в свою чергу, працюють за допомогою ферментів, що розщеплюють білок (наприклад, в деяких фруктах), які видаляють лусочки і забруднення. Вони наносяться тільки на обличчя. Це робить їх більш м'якими для шкіри і запобігає поширенню бактерій на обличчі.

Читайте також: Скраб! Гладка та сяюча шкіра цієї весни!

дівчина наносить маску на обличчя

Рецепт маски для обличчя для проблемної шкіри

Цей домашній засіб глибоко очищає шкіру, має протизапальну дію і допомагає від прищів і почервонінь. Крім того, завдяки своєму ефекту мікропілінгу дбайливо видаляє омертвілі ділянки шкіри:

2 чайні ложки харчової соди

4 капсули JUST VITA detox base

1 чайна ложка меду

5-10 крапель високоякісного масла чайного дерева

2-3 чайні ложки води

Харчову соду, вміст капсул для детоксикації (порада з відкриття капсул: обережно віджати і покрутити), рідкий мед і масло чайного дерева покласти в невелику миску і добре перемішати. Потім додайте трохи води до утворення однорідної маси. Нанесіть на попередньо очищене обличчя за допомогою косметичної кисті або чистих пальців рук і залиште на 20-30 хвилин. Як тільки маска висохне, її можна змити теплою водою. Використовуйте один раз в тиждень для досягнення найкращих результатів.

На що ще варто звернути увагу крім самого догляду за шкірою?

Якщо у вас є висипання, не слід постійно торкатися обличчя. Крім того, особливо влітку, міняйте рушники для обличчя регулярно, приблизно кожні три дні.

Це стосується і шарфів взимку, тому міняйте і періть їх якомога частіше. Уникайте занадто великої кількості тваринного білка і цукру в своєму раціоні, тому що підвищений рівень цукру в крові і білки мають запальний ефект. Порада: найкраще спостерігати за кольором шкіри в зв'язку з дієтою впродовж певного періоду часу (вести щоденник).

І дуже важливо: будь ласка, не видавлюйте прищики! Це може занести бактерії всередину ранки, що може призвести до подальшого запалення.

Є також деякі домашні засоби від висипань, які можуть дуже допомогти.

Читайте також: Трифазний догляд за шкірою обличчя чи пластика?

бджола та квіти

Які натуральні інгредієнти особливо ефективні при проблемах зі шкірою?

Ефірна олія чайного дерева (Melaleuca Alternifolia / Tea Tree) ідеально підходить для видалення плям на обличчі і в області декольте завдяки своїм дезинфікуючим і протизапальним властивостям. Крім олії чайного дерева, морська сіль також дуже підходить в якості добавки для ванн або розпарювальної ванночки для очищення обличчя і підготовки до догляду. Вона відкриває пори, полегшуючи видалення чорних цяток. Заздалегідь розчиніть масло чайного дерева в невеликій кількості молока або меду, щоб масло можна було змішати з водою для ванни.

Що слід враховувати при використанні ефірної олії чайного дерева?

Оскільки в чистому вигляді воно має надзвичайно сильну дію, його слід наносити по краплям тільки на невелику локальну область. В іншому випадку завжди розбавляйте або використовуйте у вигляді готового продукту, наприклад, у вигляді крему або шампуню. Якщо ви віддаєте перевагу залишити попередній крем, змішайте його безпосередньо перед використанням (2-3 краплі на ложку крему), а не в банку з кремом.

При використанні окремо не наносьте безпосередньо руками (перенесення бактерій), а використовуйте ватний диск. Крім того, слід категорично уникати потрапляння в очі.

Від яких ще проблем може допомогти масло чайного дерева?

В якості шампуню:

  • заспокоює роздратовану шкіру голови
  • протидіє появі лупи

Як ванни для ніг:

  • знімає втому стоп
  • усуває неприємний запах
  • для загоєння потрісканих мозолів

Наноситься на шкіру (у розведеному вигляді або у вигляді крему):

  • заспокоює свербіж від укусів комах 

В якості масажного масла (2-3 краплі олії чайного дерева змішати з 1 чайною ложкою базового масла, наприклад, олії жожоба, мигдалю або оливкової олії):

  • для догляду за нігтями і шкірою рук
  • для догляду за потрісканими губами

Читайте також: Чайне дерево для шкіри та волосся

ефірна олія Чайного дерева

Як найкраще зберігати масло чайного дерева, щоб воно зберігалося якомога довше?

Важливо зберігати в темному місці і при кімнатній температурі. При неправильному зберіганні ефірна олія може зіпсуватися і викликати алергію.

Чому масло чайного дерева часто поєднується з маслом мануки і розаліни як інгредієнт?

І масло мануки, і масло розалін належать до різновидів чайного дерева, і обидва мають антибактеріальні дії і, таким чином, допомагають боротися із запаленнями шкіри. Ефекти підсилюють один одного.

Рекомендуємо Вам