Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
(068) 324-72-09
Рубрики

Чайне дерево: 7 фактів про дивовижну олію

Ефірна олія чайного дерева є легендарним засобом, оскільки вона унікальна за складом і надає потужний захист від вірусів, бактерій та грибків.

Нижче подаємо 7 фактів про цю дивовижну олію.

чоловік і кенгуру

1 Що знали Австралійці

Чайне дерево або Мелалеука - це рід чагарників із сімейства Миртові, близький до евкаліпту, і зустрічається лише в Австралії. До чайних кущів не має відношення. Звідки ж виникла ця назва? Кук і його матроси підглянули в аборигенів Австралії, як ті заварювали листочки мелалеуки і почали заварювати їх замість чаю. Кук звернув увагу, що австралійці успішно лікують кашель, застуду, шкірні захворювання завдяки листкам цього незвичайного дерева і привіз їх для дослідження додому.

масло чайного дерева

2 Особливий склад та секретні інгредієнти

Ефірна олія чайного дерева містить понад 100 органічних сполук. З них 4 компоненти - сучасна наука не зустрічала ще де-небудь у дослідженнях природних речовин. Олія чайного дерева містить ряд сполук, які вбивають певні бактерії, віруси та грибки. Ефірна олія також підвищує активність лейкоцитів, які допомагають боротися з мікробами та іншими чужорідними загарбниками. Саме цими властивостями користувалися австралійські аборигени, а тепер використовуються у всьому світі.

дівчина посміхається

3 Ефірна олія чайного дерева для шкіри

Ефірна олія чайного дерева широко застосовують у косметології при догляді за жирною шкірою, схильною до висипань, почервонінь, запалень та вугрової висипки. Його застосовують при різних шкірних захворюваннях: лишаї, нейродерміті, герпесі, грибкових ураженнях шкіри, а також при укусах комах. При цьому олію чайного дерева, одну з небагатьох, можна наносити на шкіру в нерозбавленому вигляді.

Читайте також: Чайне дерево для шкіри та волосся

чоловік у захисному костюмі

4 Ефірна олія чайного дерева для імунітету

Завдяки своєму складу чайне дерево є потужним стимулятором імунної системи організму. Ефірна олія чайного дерева використовується як натуральний засіб для зміцнення сил організму та підвищення його опірності інфекціям. Вона також сприяє більш швидкому відновленню сил після хвороби та одужанню.

 дівчина в масці і з градусником

5 Чайне дерево проти простудних захворювань

Антисептичний ефект аромаолії допомагає швидше впоратися із застудними захворюваннями та грипом. Впливаючи на слизову оболонку, наприклад, при інгаляції, вона полегшує перебіг хвороби і прискорює одужання.

Читайте також: Про застуду: міфи і правда

дівчина на природі

6 Олія чайного дерева для волосся

Ефірна олія чайного дерева є однією з найдієвіших ефірних олій для боротьби з лупою, зменшення жирності шкіри голови. Однією з причин лупи вважається грибок. Вплив на нього за допомогою шампуню з олією чайного дерева допомагає позбутися лупи, відновити здоровий баланс шкіри голови і, як наслідок, звичайно зробити волосся красивим і шовковим на вигляд.

дівчина займається ароматерапічною йогою

7 Аромапсихологія

Ефірна олія чайного дерева позитивно впливає на емоції, допомагає впоратися з розумовою втомою, сприяє зміцненню впевненості у своїх силах та розвитку цілеспрямованості. Корисно вдихати олію перед складанням іспитів або відповідальними заходами, що вимагають напруження розумових та емоційних сил. Ефірні олії можна і варто застосовувати постійно, до них немає звикання. Тому при тривалих періодах нервової напруги олія чайного дерева стає цінною природною підтримкою емоційного здоров'я.

Ефірна олія чайного дерева підходить практично всім. Дітям цю олію можна починати сміливо використовувати з 3-х літнього віку.

Ефірна олія чайного дерева має бути в кожній домашній аптечці як натуральний антисептик для всієї родини.

Рекомендуємо Вам