Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
(068) 324-72-09
Рубрики

Як святкують День святого Валентина у Швейцарії та Україні

У Швейцарію День святого Валентина прийшов після Другої світової війни у ​​1950-х роках, але активно став святкуватись лише з 1960-х років. Зараз День всіх Закоханих розглядається як привід добре провести час.

В Україні ситуація не набагато відрізняється від Швейцарії, але святкувати активно ми стали лише останні десятиліття. І як у більшості випадків найактивнішою аудиторією свята є молодь. Але з кожним роком прихильників свята стає більше. Адже це чудова нагода ще раз сказати «кохаю» своїм близьким.

Історія виникнення свята

Існує кілька легенд, які пояснюють, чому парочки по всьому світу відзначають День усіх закоханих 14 лютого, але фаворитом, звичайно ж, є найромантичніша історія. Ось із неї і почнемо.

закохана пара

Історія романтична «Про Святого Валентина»

Згідно з легендою під час правління жорстокого імператора Клавдія II дуже затягнулася війна, і легіонери перестали виявляти таку ж завзятість до битв, як раніше, і все більше хотіли звільнитися, завести сім'ю і жити спокійним життям. У цей момент Клавдій II видає указ, згідно з яким солдатам заборонено одружуватися. Але молоді люди не перестали закохуватися і знайшовся священик Валентин, який під покровом ночі вінчав закоханих. Дуже швидко чутка про таку непокірність дійшла до імператора і той наказав стратити Валентина. Валентин був схоплений і якийсь час перебував у в'язниці, де познайомився з дочкою тюремника Юлією та закохався. Але дива не сталося, і Валентина стратили 14 лютого 269 року. Перед смертю він написав листа Юлії, де зізнався у своїх почуттях і підписався «Твій Валентин». Дівчина прочитала листа вже після страти, а Валентин так і не дізнався — чи взаємні його почуття.

Історія римська «Про патриція Валентина»

Ця легенда розповідає про римського патриція Валентина, який сам став християнином і в цю ж віру обернув своїх підданих. Одного вечора він проводив вінчання юних закоханих, але про це стало відомо імператору, і всіх трьох схопили. Валентина, оскільки він належав до вищого класу, не могли утримувати у в'язниці і стратити, а от закоханим загрожувала смерть. Домовившись із вартою, Валентин помінявся місцями з нареченими. А перед виходом на арену смерті він передав останній лист через сліпу дівчинку. Згодом до дівчинки повернувся зір, і вона стала красунею.

Читайте також: Дивовижні факти про Швейцарію

закохана доросла пара

Історія язичницька «Про Луперкалії у Стародавньому Римі»

Існує ще одна дуже цікава історія, згідно з якою прабатьком сучасного Дня всіх Закоханих є давньоримське свято родючості Луперкалії  (лат. lupa — «вовчиця»). Згідно з історичними даними у 276 році до н.е. у Римі різко зросла дитяча смертність, і місто опинилося на межі вимирання. І тоді оракул сказав, що необхідні жертвопринесення та тілесні покарання жінкам за допомогою жертовної шкіри. І щорічно в середині лютого на священному місці, де вовчиця вигодувала Рема та Ромула (засновників Риму) приносили в жертву тварин, а зі шкіри робили лозини. Після бенкету луперки (молоді люди роздягнені догола) бігали з цими лозинами Римом і вдаряли ними жінок, які були зовсім не проти такого звернення. Вважалося, що такий удар зробить їх пліднішими, а пологи пройдуть легко.

Історія аристократична «Про герцога Орлеанського»

В 1415 після поразки Франції, англійці захопили в полон герцога Орлеанського, одного з видатних поетів Франції. Поки він був у полоні, вдома на нього чекала молода дружина Бонна д'Арманьяк, і щоб хоч трохи бути ближче до неї, Карл писав їй любовні послання. Але їм не судилося зустрітися — герцогиня померла приблизно 1430 року, коли герцог Орлеанський ще був у в'язниці. І за однією з версій, саме йому приписують створення першої «валентинки».

Історія літературна «Про Джефра Чосера»

Ще одним варіантом зміцнення в людській свідомості свята Дня всіх закоханих вважається вплив англійської та французької літератури з кінця XIV століття. Вперше День закоханих оспівується у поемі «Пташиний парламент» Джозефа Чосера, яка була написана на честь заручин короля Англії Річарда ІІ та Ганни Чеської. У літературі це перша згадка, що День святого Валентина має особливе значення для закоханих.

Читайте також: Швейцарське довголіття

подарунки на День святого Валентина

ЩО ДАРУЮТЬ НА ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

Якщо говорити про Швейцарію, то серед лідерів подарунків залишаються квіти, швейцарський шоколад, романтична вечеря, спідня білизна та подорожі. Крім основного подарунка широко поширені валентинки.

Що ж до України, то у нас також лідерські позиції посідають романтичні побачення, квіти, солодощі, прикраси, спідня білизна та листівки. Останнім часом на пік популярності виходять подарунки зроблені своїми руками та всілякі косметичні засоби.

Ми дотримуємося думки, що День святого Валентина – це чудове свято, яке дозволяє нам зайвий раз виявити свою любов та турботу. Наприклад, у Великій Британії на День св. Валентина вітають і друзів, і батьків, і дітей, і навіть домашніх улюбленців. Не обов'язково зупинятися тільки на коханих, адже вас оточують безліч людей, яких ви любите та цінуєте. Скажіть їм про це.

Вирішили також підтримати цю традицію та полегшити для вас вибір подарунка. Будь-який із продуктів JUST стане чудовим подарунком, адже кожен продукт створений із любов'ю до людини та природи.

Радимо звернути увагу на есенції та піни для ванни з ефірними оліями та екстрактами рослин. Така ванна може заспокоїти, додати енергії, створити романтичний настрій, зняти м'язову напругу тощо.

Але головне пам'ятайте — не скупіться на добрі слова своїм близьким і коханим, адже саме щирий прояв почуттів дорожчий за всі подарунки, і іноді звичайна «валентинка» зроблена своїми руками є дорожчою за всі багатства світу. Любіть, цінуйте і частіше говоріть про це своїм близьким!

Рекомендуємо Вам