Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
(068) 324-72-09
Рубрики

Не вся та олія ... Як перевірити якість ефірної олії

Ефірні олії часто називають аромамаслами - це ароматичні субстанції, які дарують нам запах своєї рослини. Але ефірні олії – це не просто натуральний парфум. Кожна ефірна олія є комплексом цілющих рішень для здоров'я нашого організму. Тому купувати ефірні олії виключно як ароматизатор і не використовувати його з максимальною користю – як мінімум безвідповідально. Ще один важливий момент – користь приносять лише натуральні ефірні олії.

  • Захистить від вірусів та допоможе впоратися з кашлем лише натуральна ефірна олія евкаліпта. Синтетичний аромат евкаліпта не має цих якостей і навіть може викликати алергію.

Як відрізнити, чи якісна натуральна ефірна олія перед вами чи ні?

 дівчинка з кулькою у вигляді цифри 5

Пропонуємо чек-лист: 5 способів визначити якість ефірних олій, які ви легко можете зробити самостійно

1. Упаковка

На упаковці завжди має бути вказана латинська назва рослини, з якої отримано ефірну олію. Сорт однієї рослини може мати від кількох до десятків видів. Властивості олій різних видів можуть відрізнятися, тому виробники якісних ефірних олій завжди вказують повну латинську назву на упаковці.

2. Ціна

Виробництво ефірних олій є досить складним процесом. Якість ефірних олій залежить від цілого комплексу характеристик натуральної сировини, що включає вид, сорт і умови вирощування рослин, а також час їх збору.

Тому ціна натуральної ефірної олії завжди досить висока в порівнянні з синтетичними аналогами або розбавленими оліями.

Читайте також:

 сертифікат GMP

3. Сертифікати якості

Виробники натуральних ефірних олій повинні мати необхідну сертифікацію, таку як сертифікат GMP. Це міжнародний офіційний документ, що вказує на те, що виробничий процес підприємства відповідає всім вимогам міжнародного стандарту та забезпечує високу якість продукції на всіх етапах її виробництва.

Читайте також: Сертифікація GMP – що це означає?

4. Темне скло

Це пов'язано з умовами зберігання ефірних олій: пляшечка із темного скла дозволяє зберегти чарівні властивості олій тривалий час. Пляшечка повинна мати дозатор, так як для використання ефірних олій необхідне дозування від однієї до кількох крапель. Також слід пам'ятати, що пляшечки з ефірними оліями слід зберігати в темному місці з невисокою температурою, щоб воно послужило максимально довго.

мама з донькою малюють сидячи на дивані

5. Домашній тест

Так як натуральні ефірні олії - це не жирні олії, а ефіри, вони не залишають жирних слідів на одязі або серветці, а повністю випаровуються.

  • Найпростіший спосіб перевірити якість ефірної олії, яка вже є у вас вдома: необхідно крапнути одну крапельку ефірної олії на чистий білий аркуш паперу та подивитися, що буде. Справжні ефірні олії слідів не залишають.

Тому, до речі, ефірні олії можна капати на одяг чи шарф, щоб використовувати у дорозі чи офісі. Виняток - цитрусові ефірні олії, хоча й тут не залишиться жирної плями, папір забарвиться у жовтуватий колір.

Отже, користуйтеся лише натуральними ефірними оліями, які допоможуть підтримати здоров'я. І не купуйте дешевих синтетичних аналогів, які не принесуть користі.

 

Рекомендуємо Вам