Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
(068) 324-72-09
Рубрики

Головний біль: як допомогти собі за допомогою ефірних олій

Погана погода, стрес і перевтома, недостатній сон, початкова форма застуди, проблема з поставою і шиєю – існує безліч факторів, які можуть викликати головний біль. Він може тривати годинами, днями, інколи навіть тижнями. Гострота болю може змінюватись, відступати і знову посилюватись. Але у будь-якому разі головний біль – це саме те, що дуже сильно впливає на якість життя. Особливо коли приєднуються такі симптоми як нудота, світлобоязнь чи загальна слабкість.

Відомо,що із нападами головного болю ефективно допомагають впоратися лікарські препарати. Але за допомогою ефірних олій можна суттєво полегшити стан або навіть не допустити розвитку головного болю, якщо скористатися ними при появі перших ознак.

Насамперед слід звернути увагу на ефірні олії м'яти, лаванди, евкаліпту та лимона. При цьому важливо вибирати ефірні олії залежно від причин виникнення головного болю.

Читайте також: Ефірна олія м'яти перцевої - 20 способів використання

евкаліпт

Головний біль від застуди або нежитю – допоможе ефірна олія евкаліпту

Евкаліпт вважається найкращим болезаспокійливим з релаксуючою та заспокійливою дією при застудних захворюваннях. Застосовувати його можна за допомогою вологої інгаляції: 3-4 краплі на 250 мл гарячої води та вдихати 2-3 хвилини.

Читайте також: Профілактика застуди, грипу та ГРВІ: чи працюють класичні заходи

Головний біль, спричинений спазмом судин, перевтомою, а також мігрень на початковій стадії – допоможе ефірна олія м'яти

М'ята має спазмолітичні та знеболювальні властивості, зменшуючи спазми судин головного мозку, а її аромат знімає нудоту, яка часто буває при мігренях. Використовувати ефірну олію м'яти можна, змішавши 1-2 краплі з базовою олією і втираючи у віскі.

Головний біль, спричинений стресом і тривогою, – допоможе лавандова ефірна олія

Лаванда знижує біль та полегшує стан завдяки безпосередньому впливу на розслаблення нервової системи та нормалізацію гормонального фону. Найкращій спосіб - проведення 15-хвилинної інгаляції: кілька крапель на тканину та вдихати.

Читайте також: Ефірні олії від стресу та тривожності

лимон

Головний біль при мігрені, що поєднується з нудотою – допоможе ефірна олія лимона

Лимон, впливаючи на серцево-судинну систему, полегшує головний біль, запаморочення та нудоту. Застосовувати ефірну олію лимона можна у вигляді інгаляції.

Більш ефективну дію має суміш ефірних олій лаванди, м'яти та лимона, які доповнюють одна одну і посилюють болезаспокійливу дію. По 2 краплі кожної олії можна додати в аромалампу та проводити процедуру протягом 15-ти хвилин. Або змішати по 2 краплі кожної олії, додати до емульгатора (наприклад, сіль), потім до склянки води. Такий компрес можна прикладати до скронь та чола.

Важливо ретелно підбирати ефірну олію або комбінацію ефірних олій. Вони повинні підходити саме для вашого конкретного випадку.

І нехай головний біль скоріше відступить!

Автор: Наталія Власюк

Зі швейцарськими ефірними оліями та фітопродуктами JUST я познайомилась у 2017 році, і з цього часу почалася моя особиста історія ароматерапії. Ароматні олії допомагають мені  ладнати з емоціями та стресовими подіями в житті, підтримувати своє здоров’я та справлятися зі своїми особистими недугами, а також піклуватися про мою донечку, підтримуючи її психологічний та фізичний стан.

Наталія Власюк

Рекомендуємо Вам