Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
(068) 324-72-09
Рубрики

Ефірні олії від стресу та тривожності

Ефірні олії часто використовуються для поліпшення самопочуття та зниження рівня стресу і тривожності. Численні дослідження доводять, що ароматерапія має позитвині ефекти, як варіант терапії для полегшення станів стресу та тривожності, навіть у деяких випадках депресії. Але доказова база на теперішній ще недостатня. 

Пропонуємо розглянути ТОП-10 ефірних олій, які допомагають при симптомах тривожності. Обговоримо властивості цих олій, як треба їх застосовувати, щоб покращити адаптивні можливості організму, особлива в наш такий неспокійний час.

лавандове поле

1. Ефірна олія лаванди

Основний ефект

Знімає нервове напруження, має седативну дію. Покращує кровообіг, лікує респіраторні захворювання.

Лавандова олія – це одна з найпопулярніших ароматерапевтичних олій. Вона має солодкий квітковий аромат. Лавандова олія може використовуватися як заспокійливе при станах тривожності або збудженості. Ефективно допомагає при проблемах зі сном, особливо у людей похилого віку. Чудовий засіб при різних видах болю, масажі з олією лаванди може полегшити біль у спині та болі у суглобах.

Спосіб застосування

Вдихання лаванди або масаж з нею може значно знизити рівень тривожності. Окреме задоволення принесе розслаблююча лавандова ванна (кілька крапель олії лаванди змішайте з базовою олією, наприклад мигдальною або жожоба, і додайте у воду).

Читайте також: 13 способів застосування ефірного масла лаванди

солодкий базилік

2. Ефірна олія солодкого базиліку

Основний ефект

Регулює психоемоційний стан, стимулює розумову діяльність.

Ефірна олія солодкого базиліку, його ще називають "королівською травою", має різкий трав'яний аромат. В ароматерапії вважається, що олія базиліку допомагає прояснити свідомість, швидко усунути нервозність, зарядити енергією та підняти настрій. Її можна використовувати для покращення пам'яті, зниження відчуття напруженості.

Спосіб застосування

Додайте кілька крапель олії солодкого базиліку в кімнатний дифузор або вдихайте через трубку інгалятора.

ромашка

3. Ефірна олія ромашки

Основний ефект

Заспокоює, знімає напругу та допомагає впоратися зі стресом.

Ефірна олія ромашки відома своїми розслаблюючою та заспокійливою дією, приємним ароматом. Ідеально підходить для розслаблюючої ванни, нормалізує сон.

Спосіб застосування

Олію ромашки, розведену в базовій олії, втирайте у шкіру масажними рухами або додайте до теплої ванни.

Читайте також: Базові олії. Що це і як їх використовувати в аромамасажі?

троянда

4. Ефірна олія троянди

Основний ефект

Знижує рівень стресу, зміцнює нервову систему, допомагає позбутися депресії.

Трояндова ефірна олія видобувається з пелюсток троянд. Троянда має приємний солодкий квітковий аромат, який розслаблює почуття і асоціюється з жіночністю, красою і романтикою. Олія троянди покращує настрій та дарує радість. Це чудовий антидепресант, вона позитивно впливає на нервову систему, тонізує, наповнює організм силою, гармонізує та діє як заспокійливий засіб, а також зменшує симптоми передменструального синдрому.

Спосіб застосування

Найкращий спосіб використання - ванна з ефірною олією троянди, розведеною в бозовій олії. Олію троянди також можна змішувати з лосьйонами та кремами.

герань

5. Ефірна олія герані

Основний ефект

Ефірна олія герані регулює гормональний баланс, знижує рівень стресу.

Ефірна олія герані має солодкуватий квітковий аромат. Її часто використовують як ароматизатор для мила, косметики та парфумів. Має седативні властивості. Її можна використовувати для зменшення відчуття стресу та тривожності.

Спосіб застосування

Нанесіть кілька крапель ефірної олії герані на ватний диск і вдихайте.

Читайте також: Ароматерапія при стресі

меліса

6. Ефірна олія меліси

Основний ефект

Ефірна олія меліси допомагає при нервових розладах та депресіях, головних болях та безсонні, передменструальних симптомах, прискореному серцебитті та підвищених навантаженнях на серцево-судинну систему.

Меліса має свіжий бадьорий аромат, схожий на запах лимону. В ароматерапії має заспокійливу, відновлюючу дію, впливає на настрій та знижує рівень тривожності. Меліса підвищує когнітивні здібності та допомогає при розладах травлення.

Спосіб застосування

Ефірна олія меліси при додаванні до дифузору, наповнює приміщення прохолодним цілющим ароматом.

м'ята перцева

7. М'ята перцева

Основний ефект

Тонізує нервову систему, допомагає при тривожності, перевтомі та емоційнім шоці, підвищує настрій та концентрацію уваги.

Ефірна олія м'яти перцевої є прекрасним природним заспокійливим, покращує стан при тривожності, усуває головний біль і болі при мігрені. Дуже добре вдихати її при фізичній та розумовій втомі, важких емоційних станах та нервозності.

Спосіб застосування

Ефірна олія м'яти ефективна при використанні в аромалампі.

Читайте також: Ефірна олія м'яти перцевої - 20 способів використання

евкаліпт

8. Ефірна олія евкаліпту

Основний ефект

Ефірна олія евкаліпту позитивно впливає на психоемоційний стан, сприяє активізації внутрішніх захисних сил організму.

Аромат евкаліпту холодний, свіжий з основою деревини. Ефірна олія евкаліпту надає можливість швидко відновитися після стресу та тяжких захворювань. Ефірна олія евкаліпту допомагає впоратися зі втомою та апатією, надає бадьорості, підвищує концентрацію уваги та розумову активність, розкриває внутрішні резерви та можливості організму.

Спосіб застосування

Кілька крапель ефірної олії додайте в аромалампу або аромамедальйон і насолоджуйтесь цілющим ароматом.

сосна

9. Ефірна олія сосни

Основний ефект

Відновлює душевну рівновагу, стимулює розумову діяльність.

Аромат ефірної олії сосни яскравий бальзамічний, трохи віддає камфорою. Він благотворно впливає на психоемоційний стан людини, допомагає впоратися з негативними емоціями, усуває агресію, знижує рівень стресу, допомагає розслабитися. Збільшує концентрацію уваги та покращує пам'ять.

Спосіб застосування

Кілька крапель ефірної олії сосни нанесіть на серветку і вдихайте.

Читайте також: Масло сосна

ялівець

10. Ефірна олія ялівцю

Основний ефект

Ефірна олія ялівцю допомагає набути емоційного балансу, знизити стан тривожності, налагодити сон.

Аромат олії ялівцю терпкий, хвойний, з яскравими деревними нотами. Він сприяє зниженню рівня стресу, втоми, заспокоює нервову систему, сприяє швидкому засинанню.

Спосіб застосування

Додайте кілька крапель ефірної олії ялівцю у воду для купання. Також добре використовувати олію ялівцю у кімнатному дифузорі.

Важливо: можна використовувати кожну ефірну олію як окремо, так і у різних композиціях.

При використанні тієї чи іншої ефірної олії пам'ятайте про "правило приємності", яке допоможе вибрати саме ту олію, яка буде для вас найбільш ефективною. Якщо у вас напружений робочий день або ви хвилюєтеся через низку особистих проблем, сеанси ароматерапії легко і швидко допоможуть вам нормалізувати свій психоемоційний стан.

Будьте здорові і красиві!

Рекомендуємо Вам