Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
(068) 324-72-09
Рубрики

Профілактика застуди, грипу та ГРВІ: чи працюють класичні заходи

Є багато способів профілактики грипу та застуди, про котрі знають всі з дитинства. Але чи працюють вони у сучасних умовах?

1. Режим дня та загартовування

1. Працює чи ні?

Так, працює. Але тут є свої секрети.

Не можна силувати свій організм обов'язковим режимом дня, котрий вас не влаштовує, а загартовування не можна починати з інтенсивних процедур.

2. Як працює?

Загартовування слід розпочинати в комфортних для організму умовах, бо цей механізм працює як нормалізація функції дихальної системи при впливі на тіло людини низької температури. Саме тому загартовування варто розпочинати влітку, бо восени початок загартовування бажаної користі навряд чи принесе.

3. Що можна зробити вже сьогодні?

Все просто – гуляйте на свіжому повітрі, не кутайтесь занадто, але вдягайтесь по погоді. Уникайте протягів і спробуйте вже сьогодні лягти спати не пізніше 23 години вечора.

дівчата займаються спортом

2. Фізично активний та здоровий спосіб життя

1. Працює чи ні?

Працює, навіть, приносить задоволення.

2. Як працює?

Як відомо, в здоровому тілі – здоровий дух. За допомогою фізичних вправ підвищується тонус організму, кров насичується киснем, і вірусам не залишається жодного шансу.

3. Що можна зробити вже сьогодні?

Якщо немає часу, сил, грошей для походу до фітнес-клубу, танцювальної зали чи басейну, можна зробити кілька аеробних вправ зранку, подивившись короткі відео на youtube, або прогулятися пішки з дому до роботи та у зворотному напрямку в форматі інтенсивної ходьби.

Читайте також: Крем-гель «Арніка» — легкість руху

овочі

3. Збалансоване харчування

1. Працює чи ні?

Так, бо стан імунітету залежить від достатньої кількості вітамінів та поживних речовин, які ми отримуємо саме з їжею.

2. Як працює?

Збалансоване харчування – це незамінна частина життя, яка допомагає людині бути здоровою і яка стає на захисті організму при зустрічі з агресивним середовищем.

3. Що можна зробити вже сьогодні?

Замінити обідній перекус на повноцінний прийом їжі з супом, кашею та овочами, а ввечері по дорозі додому купити лимон та додати його у чай.

Читайте також: Дефіцит вітаміну С: симптоми й причини

дівчина п'є воду

4. Питний режим

1. Працює чи ні?

Звичайно, так, бо це один з найефективніших методів лікування та профілактики ГРВІ та грипу.

2. Як працює?

Взагалі, дуже просто, бо вода вимиває віруси з організму. В середньому людині потрібно 1,5-2 літри чистої води в день. Цей об’єм потрібний ниркам, щоб виводити токсичні речовини й продукти метаболізму з організму.

3. Що можна зробити вже сьогодні?

Прямо зараз можна піти і випити води.

Читайте також: Як навчитись пити багато води?

миття рук

5. Частіше мити руки

1. Працює чи ні?

Насправді точно невідомо, але це точно не буде зайвим.

2. Як працює?

Миття рук допомагає позбавитись бруду і тим самим запобігти зараженню, і саме тому цей метод входить в п’ятірку найбільш ефективних методів профілактики застуди та грипу.

3. Що можна зробити вже сьогодні?

Не забувати мити руки, особливо перед прийомом їжі.Про основні п’ять правил профілактики застуди, ГРВІ та грипу читайте в наступній статті.
І будьте здорові!

Рекомендуємо Вам