Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
(068) 324-72-09
Рубрики

Ефірна олія евкаліпта: 5 чудових фактів про «дерево життя»

Евкаліпт називають «деревом життя», оскільки для корінних жителів Австралії, звідки він родом, евкаліптові гаї завжди грали величезну роль. Існує понад 500 видів цього дерева, і більшість з них має вічнозелене листя. Евкаліпт забезпечував здоровий клімат, його листям лікували різні хвороби, деревину використовували для будівництва.

Ефірну олію евкаліпта отримують із листя дерева. Її аромат холодить, він сильний, свіжий, смолисто-терпкий, з дещо деревно-камфорною ноткою.  Цілющі властивості цієї ефірної оллії є унікальними. Наводимо 5 фактів про силу та потужність ефірної олії евкаліпта, а також 5 способів її застосування.

Факт 1: Ефірна олія евкаліпта покращує емоційний стан

Евкаліпт налаштовує на оптимістичний лад, освіжає, покращує настрій, допомагає впоратися з негативними емоціями та стресом, усуває апатію та покращує концентрацію уваги.

Як використовувати: додайте до аромалампи 3-5 крапель ефірної олії.

Факт 2: Ефірна олія евкаліпта очищає та дезінфікує повітря у приміщенні

Олія евкаліпта має сильний бактерицидний ефект, добре очищає повітря і наповнює його приємним свіжим ароматом.

Як використовувати: за допомогою аромалампи або дифузора

Читайте також: Ефірні олії в побуті

мати та її хвора дитина

Факт 3: Евкаліпт незамінний при профілактиці та лікуванні простудних захворювань

Вдихання аромату евкаліпта полегшує дихання, усуває закладеність носа та біль у горлі, а також справляється з головним болем, що виникає при застуді. Його рекомендується застосовувати при різних захворюваннях дихальних шляхів, ГРВІ, грипі, ларингітах, фарингітах, трахеїтах та бронхітах. Евкаліпт має унікальні антисептичні та протизапальні властивості, а також жарознижувальну дію.

Як використовувати: у вигляді інгаляції, додавши 3-4 краплі на 250 мл гарячої води. Вдихати протягом 2-3 хвилин.

Читайте також: Комбінації ефірних олій: прості рецепти в період простудних захворювань

Факт 4: Евкаліпт підвищує захисні сили організму та допомагає відновити сили після хвороби

Евкаліптова олія пробуджує приховані резерви і можливості організму, допомагає покращити стан здоров'я після тривалих захворювань, стресів,  відновити сили.

Як використовувати: за допомогою СПА-ванни, додати 5 крапель олії в 50 мл молока та вилити у теплу ванну. Приймати 15-20 хвилин.

Факт 5: Евкаліпт добре підходить для догляду за жирною та проблемною шкірою, що має схильність до запалень.

Ефірна олія евкаліпта ефективна при боротьбі з інфекціями та запаленнями шкіри, вона допомагає впоратися з вугровим висипом, герпесом та іншими пошкодженнями шкіри, у тому числі грибковими.

Як використовувати: за допомогою збагачення косметичних засобів, додавши 3-4 краплі олії на 25 мл основи.

Читайте також: Збагачення косметичних засобів ефірними оліями

ефірна олія евкаліпта

Ефірна олія евкаліпта має сильні антисептичні властивості, з бактерицидною та противірусною дією. Вона є незамінною в домашній аптечці. Спробуйте, і ви точно оціните магічну дію ефірної олії Евкаліпту

Автор: Наталія Власюк

Зі швейцарськими ефірними оліями та фітопродуктами JUST я познайомилась у 2017 році, і з цього часу почалася моя особиста історія ароматерапії. Ароматні олії допомагають мені  ладнати з емоціями та стресовими подіями в житті, підтримувати своє здоров’я та справлятися зі своїми особистими недугами, а також піклуватися про мою донечку, підтримуючи її психологічний та фізичний стан.

Наталія Власюк

Рекомендуємо Вам