Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
(068) 324-72-09
Рубрики

Ефірні олії в побуті

Кажуть, мій дім — моя фортеця, але чи це так? Сучасна міська квартира сповнена шкідливих для здоров'я речей. Безліч електроприладів, маса хімічних засобів і алергенів, і інфекції і мікроорганізми. У результаті сучасний будинок важко назвати фортецею з погляду здоров'я його мешканців.

Як ми можемо убезпечити наш будинок?

Почнемо із побутової хімії. Реклама закликає купувати різні синтетичні ароматизатори та рекламує «аромати» навіть для постільної білизни.

Для такого підходу чудово підходить слоган: У Вас ще немає алергії? Тоді ми йдемо до вас!".

Люди давно почали відтворювати запах синтетичним шляхом. Дешеві штучні ароматизатори містяться у всьому: у їжі (вермішель з ароматом курки), освіжувачах повітря, різних порошках, ополіскувачах, миючих засобах… Купуючи новий освіжувач повітря або перучи порошком з безневинним запахом ванілі, подумайте, яку шкоду ви завдаєте своєму організму та своїм домочадцям. Штучний синтетичний аромат, не важливо, йде він від білизни, свічки, аерозолю, все одно дратує дихальні шляхи, містить безліч токсичних речовин, провокує алергію, може мати канцерогенні властивості. Наслідки очевидні: незрозуміло звідки головні болі, мігрені, затяжні бронхіти, астми, часті застуди, стрибки тиску.

Читайте також: Спрей з евкаліптом. Натуральний захист від вірусів

щаслива родина

Що робити?

  • У відмиванні кухні та ванної кімнати не обійтися без побутової хімії. Застосовуйте миючі засоби без запаху, оскільки синтетичний аромат не зробить засіб більш ефективним, а ось пахучим - так.
  • Сучасні засоби зазвичай дуже концентровані. Для наведення чистоти потрібна невелика кількість засобу, а значить і менш інтенсивний «аромат» піде вдома.
  • Намагайтеся використовувати побутову хімію, коли вдома немає дітей.
  • Застосовуйте засоби зі знаком «Еко».
  • Позбавте свій будинок від будь-якого мотлоху типу ароматичних свічок, паличок та інше.

Дезінфекція

Ми звикли, що дезінфектори – це речовини з різким запахом та високим вмістом хлору. Тому дезинфекція звичайного житлового приміщення потребує практично санітарного підходу.

Виробники побутової хімії пропонують засоби для різних видів покриттів, окремо для біде та унітазів, підлог та стін. Іноді здається, що люди бруднять підлогу в квартирі активніше, ніж у супермаркеті.

Насправді вологе прибирання не така складна справа і не вимагає втручання намальованих героїв. А також може проходити абсолютно без хлору або інших отруйних речовин (за винятком тих рідкісних ситуацій, коли підлога, плінтус і підвіконня потрібно відмивати від фарби або серйозного бруду, як наприклад при ремонті).

Читайте також: Чистота запорука здоров'я

спрей еукасол

Натуральні дезінфектори

Унікальність ефірних олій полягає не тільки в приємному запаху, який позитивно впливає на наше самопочуття та настрій. Унікальність цього подарунка природи ще й у тому, що всі ефірні олії мають протимікробні та дезінфекційні властивості, які дозволяють використовувати їх у домашньому господарстві.

Чистота запорука здоров'я

Ароматизувати та оздоровити повітря в приміщеннях можна за допомогою пульверизатора, ароматизаційних ламп та спеціальних зволожувачів повітря.

Флакон пульверизатора заповніть водою, додавши кілька крапель ефірних олій лаванди, лимона або апельсина і кілька разів його струсіть. Отриманим розчином оббризкайте приміщення. Від такої процедури повітря не тільки буде приємно пахнути, але й очиститься від пилу, який осяде на підлогу разом із частинками води і масла, що її зв'язують.

У воду для вологого прибирання додайте кілька крапель чайного дерева або м'яти перцевої. Намочіть ганчірку у цій воді і протріть підвіконня, полиці, столи, шафи - будь-які поверхні, на яких осідає пил або накопичується бруд. Вимиті поверхні набудуть легкого приємного запаху і будуть продезінфіковані.

Передпокій. Якщо в передпокої запалити аромалампу з ефірними оліями лимона, чайного дерева, евкаліпта, апельсина, то і членам сім'ї та гостям буде приємно зайти до вас у будинок, а от застуда не пройде, оскільки всі ефірні олії мають бактерицидну та бактеріостатичну дію.

Вологе прибирання передпокою та холу з використанням ароматичних олій є одним із найефективніших методів профілактики захворювань у вашому будинку, особливо у міжсезоння. Нижче пропонуємо суміші для вологого прибирання холів, які мають відмінну антисептичну дію. Додайте у воду для вологого прибирання додавайте 2 краплі лимону, 2 краплі чайного дерева і 2 краплі композиції м'ятний мікс.

Якщо в сім'ї хтось захворів, зробіть вологе прибирання в будинку з використанням такої суміші ефірних масел: на 5 літрів води додайте 5 крапель композицї «31 трава». Ця композиція успішно використовується як для профілактики, так і при лікуванні застуди.

Читайте також: Як вибрати ефірну олію?

маленька дівчинка у дитячій кімнаті

Окремо про дитячу кімнату

Для дітей підходять ефірні олії апельсину, лимону або евкаліпту. Олія апельсину підходить для літей з народження, а от евкаліпт і лимон радимо використовувати з двох років.

Важливе про ефірні олії при використанні вдома

Потрібно пам'ятати, що натуральні ефірні олії - це не лише аромат. Вони впливають на емоції, психологічний стан та фізичне здоров'я. Ми рекомендуємо в побуті використовувати ті олії, які не мають протипоказань. Зберігати олії в недоступному для дітей місці, далеко від вогню в темному місці. Температура зберігання – від 5 до 25 градусів С.

Епілог

Ефірні олії - природні засоби з широким спектром цілющих властивостей. Вони можуть стати надійними союзниками у створенні здорової атмосфери вдома. Але цією силою володіють лише якісні продукти.

Обов'язково перевірте сертифікат ISO у виробника. Довіряйте країні походження із високими стандартами. А також термін існування компанії. Серйозні виробники масел – компанії з історією та традиціями.

Рекомендуємо Вам