Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
(068) 324-72-09
Рубрики

Випадає волосся: як зміцнити його за допомогою ефірних олій?

Чому випадає волосся

Найпоширенішою причиною випадіння волосся є стрес, тривала напруга та виснаження нервової системи, незбалансоване харчування, неправильний догляд за волоссям, а також деякі захворювання. Здорове красиве волосся має сильні фолікули, які регулюють їхній ріст та якість. Порушення росту та розвитку веде до зменшення кількості нових цибулин, а це означає, що волосся рідшає, стоншується, стає тьмяним і тонким, а при порушенні його структури воно січеться і ламається.

Як уникнути цих негативних проявів

На допомогу можуть прийти ефірні олії, які допоможуть стимулювати ріст волосся та зміцнити потерпіле коріння. При випадінні волосся ефективними будуть розмарин, чайне дерево, м'ята, рожеве дерево, ялівець, ладан, кипарис та лаванда.

Поговоримо про вплив на стан волосся деяких із них

ефірна олія чайного дерева

Ефірна олія чайного дерева

Олія чайного дерева стимулює ріст волосся, освіжає, надає блиску, а також має антисептичні та протигрибкові властивості. Крім зміцнення волосяних фолікул, вона допомагає боротися з лупою, а також ідеально підходить для жирної шкіри голови, оскільки допомагає нормалізувати баланс жирності завдяки регулюванню роботи сальних залоз.

Читайте також: Чайне дерево: 7 фактів про дивовижну олію

Ефірна олія лаванди

Лавандова олія зменшує випадіння волосся, повертає їм блиск і силу. Використовується також для лікування лупи, усунення сверблячки та зміцнення коренів. Вона ефективно зміцнює цибулини волосся, відновлює їхню структуру зсередини і стимулює  ріст. Підходить для сухої шкіри голови.

Ефірна олія м'яти

М'ята дбає про шкіру голови, посилює приплив крові до фолікул і відмінно освіжає. Вона знімає подразнення, сприяє зростанню тонкого волосся і покращує його стан.

Читайте також: Ефірна олія м'яти перцевої - 20 способів використання

шампунь Чайне дерево

Як застосовувати ефірні олії для зміцнення волосся

Ефірні олії можна застосовувати для волосся як до, так і після миття голови, навіть під час  укладання зачіски. Рекомендується використовувати шампуні, що мають у своєму складі ефірні олії, і, звичайно ж, робити з ними маски (нагадаю, що для маски достатньо кількох крапель обраної олії, змішаної з емульгатором або базовою олією).

Шампунь Чайне дерево

Також існує унікальна процедура, названа аромарозчісуванням, коли проводять розчісування волосся з додаванням ефірних олій, що робить його більш здоровим і доглянутим.

Які переваги має аромарозчісування

  • Розчісування справляє ефект масажу, що сприяє покращенню кровообігу та живленню волосяних цибулин
  • Всього декілька процедур здатні повернути блиск і м'якість волоссю, зміцнити його та зменшити випадіння, запобігти перерізу кінчиків та ламкості
  • Під час проведення такої процедури людина отримує бонус у вигляді покращення настрою та зменшення стресу

При проведенні аромарозчісування слід пам'ятати про декілька правил:

  • Важливо використовувати натуральний дерев'яний гребінь або щітку з натуральною щетиною
  • При використанні ефірних олій потріно дотримуватися міри: достатньо лише кількох крапель, наприклад, олії апельсина, ладана, чайного дерева, розмарина або лаванди.
  • Проводити розчісування слід на чисте сухе волосся.

Аромарозчісування плюс використання шампуню з ефірними оліями створить чудову СПА-процедуру для волосся, допоможе зробити його здоровим та шовковистим!

Спробуйте-ефект буде помітним миттєво!

Читайте також: 5 крутих олій для домашнього застосування

Автор: Наталія Власюк

Зі швейцарськими ефірними оліями та фітопродуктами JUST я познайомилась у 2017 році, і з цього часу почалася моя особиста історія ароматерапії. Ароматні олії допомагають мені  ладнати з емоціями та стресовими подіями в житті, підтримувати своє здоров’я та справлятися зі своїми особистими недугами, а також піклуватися про мою донечку, підтримуючи її психологічний та фізичний стан.

Наталія Власюк

Рекомендуємо Вам