Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
(068) 324-72-09
Рубрики

Ароматерапія в домашніх умовах

Ароматерапія – це одна з найприємніших процедур, в основі якої лежить використання ефірних олій для покращення фізичного та психоемоційного стану. При правильному підході ароматерапія безпечна, ефективна, проста у використанні та підходить навіть для маленьких дітей (однак тут слід бути уважними і прислухатися до рекомендацій, тому що є певні застереження).

Ефірні олії по-різному впливають на емоції та психіку людини, фізіологію та її здоров'я. Так, одні аромати підвищують продуктивність, концентрацію уваги, пам’ять, інші - сприяють розслабленню та спокійному сну. Їх широко використовують в косметології та медицині. Всі ароматичні олії мають антибактеріцидні, противірусні та протигрибкові якості.

Читайте також: Ароматерапія - Лікувальні властивості ефірних масел

ефірні олії

В арсеналі сучасної ароматерапії налічують понад 3000 різних ефірних олій, які дуже ефективні для профілактики та лікування багатьох хвороб.

Найчастіше ефірні олії використовують вдома для:

  • надання приємного аромату приміщенню, створення затишку
  • підвищення настрою та гармонізації
  • підвищення працездатності та активації розумової діяльності
  • розслаблення та здорового сну
  • створення інтимної атмосфери
  • профілактики застудних захворювань та підвищення імунітету

Читайте також: Профілактика застуди, грипу та ГРВІ: чи працюють класичні заходи? (продовження)

спа-процедури у ванній

Ароматерапевтичні процедури - інгаляції, ароматичні ванни, массажі – не тільки дуже корисні для шкіри всього тіла, а й надзвичайно приємні!

Головною особливістю ефірних олій є різнобічність їхнього впливу: немає олії, яка б діяла тільки на одне захворювання або тільки на один симптом. І дуже важливо правильно використовувати ефірні олії, щоб вони приносили максимальну користь.

Тому давайте поговоримо про 3 найбільш популярні методи застосування ефірних олій в домашніх умовах.

аромалампа

1. Вдихання та застосування аромалампи

Одним з найкращих способів є метод вдихання.

Найпростіший спосіб - додати 1-2 краплі обраної олії на носовичок або звичайну серветку та вдихати приємний аромат. При вдиханні молекули ефірної олії швидко потрапляють в організм і наповнюючи його, полегшують симптоми того чи іншого захворювання, знімають нервове напруження та вплив негативних емоцій.

А якщо є можливість насолодитись ароматерапевтичною процедурою, то найкращий спосіб – це застосування ефірних олій за допомогою аромалампи. Оптимальним вважається додавання 1-2 крапель олії розрахунку на 15-20 кв.м площі приміщення. Сеанс ароматерапії становить близько 20 хвилин, а максимально можливий – до 3-х годин.

Обираючи ефірну олію слід орієнтуватися насамперед на її якості та не забувати про «правило приємності». Так, ефірна олія евкаліпту дезинфікує повітря у приміщенні, поліпшує продуктивність дихання, покращує самопочуття при застуді та алергічних реакціях, активує захисні сили організму. Олія м’яти допоможе зняти втому та напруження, знизити рівень стресу та поліпшити самопочуття.

Читайте також: Дві ефірні олії проти стресу та тривожності

нанесення ефірної олії на шкіру

2. Нанесення на шкіру та збагачення косметичних засобів

Ще одним популярним способом використання ефірних олії є безпосереднє нанесення на шкіру та збагачення косметичних засобів. Ароматична олія через шкіру потрапляє у внутрішні рідини (кров, лімфу, міжклітинну рідину) - і далі в усі клітини тіла, надаючи зцілюючу дію на психоемоційний та фізичний стан людини. Важливо, що більшість ефірних олії не можна наносити на шкіру в нерозбавленому вигляді, тому слід використовувати базові олії. Як основу рекомендується використовувати олію жожоба, персикових кісточок або солодкого мигдалю. На 20-30 крапель базової олії необхідно 3-5 крапель ефірної олії.

Читайте також: Базові олії. Що це і як їх використовувати в аромамасажі?

Щоб шкіра залишалася ніжною та пружною, допоможуть масажі з ефірними оліями. Однак досягнути позитивного результату можна і щоденними розтираннями аромасумішами після душу або ванни. Використання цих засобів ідеально підходить для зняття втоми та пом'якшення шкіри, для вирівнювання кольору, для зняття набряків, усунення целюліту і розтяжок.

Наприклад, олія лаванди заспокоює роздратовану та запалену шкіру, стимулює процеси регенерації шкіри та омолоджує, знімає м’язову напругу. Ефірна олія апельсину стимулює обмін речовин, перешкоджає появі целюліту, прискорює процес оновлення клітин шкіри. Олія чайного дерева допомагає зняти запалення та заспокоїти роздратовану шкіру, допомагає подолати грибок на шкірі, волоссі та нігтях.

Читайте також: Чайне дерево для шкіри та волосся

ванна з ефірними оліями

3. Аромаванни

Також рекомендуємо спробувати аромаванни – чудовий та приємний спосіб оздоровлення. Ароматичні ванни - одна з найбільш поширених форм профілактики та лікування в ароматерапії. Вони комплексно впливають на організм, оскільки ефірні олії під час процедур проникають і через шкіру, і через органи дихання. Цей спосіб приносить багато задоволення, тому йому надають перевагу справжні поцінувачі ефірних олій.

Ванна з ефірними оліями може мати розслаблюючу та заспокійливу дію або, навпаки, стимулюючу та тонізуючу, в залежності від обраної олії. Вона може полегшити біль у м'язах і суглобах, шкірних захворювань, допомогти при багатьох хворобах.

Але найважливішим є те, що ароматичну ванну можна приймати вдома, просто за бажанням, щоб відпочити та насолодитись приємними відчуттями.

Для поліпшення кровотоку до ванни можна додати олії розмарину, лимону, ладану, апельсину. А якщо ви плануєте трохи схуднути - приймайте ванни з оліями ялівцю, пачулі, лаванди, лимону. Для покращення настрою допоможе ванна з ефірними оліями ладану, ялівцю, лаванди, апельсину.

Регулярне використання ефірних олії та сумішей на їх основі допоможе надовго зберегти пружність шкіри, підсилить її тонус, покращить крово- і лімфоток, зміцнить стінки кровоносних судин, посприяє виведенню токсинів з тканин, а також прискорить обмінні процеси.

Підготувати ароматичну ванну дуже просто: спочатку треба наповнити ванну помірно гарячою водою і, перед тим як увійти у воду, додати до неї приблизно 3-4 краплі ефірної олії, змішаної з базовою олією, молоком або сіллю. Таку ванну можна приймати біля 15-20 хвилин.

Отже, використання ефірних олій в домашніх умовах не потребує багато зусиль і одночасно є дуже приємною процедурою. Ефірні олії цілюще впливають на стан здоров’я, на нервову систему, покращують настрій та загальне самопочуття. Отже, спробуйте та будьте здорові!

Рекомендуємо Вам