Знижка -10% на всі товари
(068) 324-72-09
Рубрики

Базові олії. Що це і як їх використовувати в аромамасажі?

Олія зародків пшениці, жожоба, лляна та ціла низка відомих і корисних для нас олій відносять до базових. У чому їхня користь, відмінності від ефірних олій та як їх поєднувати один з одним при масажі – розберемо у цій статті.

Базові олії – це рослинні олії. Як і належить бути олії - вони жирні і містять поліненасичені жирні кислоти, вітаміни та мінерали. Базові олії використовують у своїй практиці лікарі, дієтологи, кулінари, косметологи та масажисти. Іншими словами, ми їх їмо, п'ємо, наносимо на шкіру, і немає людини, яка б не стикалася з базовою олією. Як мінімум, на кухні у вас є соняшникова та оливкова олії.

Що ж таке ефірні олії? Так само, як і базові, їх одержують із рослин. Але до олій має відношення лише назва. Ефірні олії не просто не жирні, а саме наявність жиру в ефірному маслі свідчить про його розведення і низьку якість. Ефірні олії – це леткі ефіри. Ефірні олії застосовують у косметології, психології, медицині, СПА, масажі, парфумерії, маркетингу та кулінарії. І цей перелік не повний.

Читайте також: ТОП-5 способів як визначити якість ефірної олії

базовое масло 1

Базова олія є обов'язковим компонентом масажу: вона допомагає рукам легко ковзати по тілу, зволожує шкіру та насичує її цінними речовинами. Але якщо перед масажем додати трохи крапель ефірної олії до базової – це вже аромамасаж – поєднання масажу та ароматерапії. Цінність такої процедури доповнюють властивості ефірної олії.

Які базові олії краще використовувати для процедур на шкірі? Зупинимося на 7 базових оліях, які корисні для шкіри, їх легко знайти і дуже просто використовувати.

базовое масло 2

Оливкова олія

Чим корисна?

Відомо з найдавніших часів як Дар Богів. Завдяки унікальному складу, жирним кислотам омега-6 та омега-9, вітамінам групи В, а також A, D, E, K та мікроелементам, таким як калій, фосфор, кальцій, магній, натрій, вона має чудодійні властивості, які надають позитивну дію на шкіру.

Як застосовується у косметології?

Олія омолоджує шкіру, пом'якшує, захищає та зволожує. Допомагає зробити її більш пружною та еластичною, запобігти появі зморшок, зменшити запалення та лущення, надати їй сяючого вигляду.

Для якого типу шкіри?

Підходить до будь-якого типу шкіри та найчастіше є оптимальним варіантом при масажі.

Читайте також: Перші зморшки. Що робити?

базовое масло 3

Кунжутна олія

Чим корисна?

До її складу входить велика кількість корисних компонентів та активних речовин, таких як жирні кислоти, білки, вуглеводи, а також вітаміни A, C, E, РР, вітаміни групи В, кальцій, магній, залізо, фосфор, мідь, марганець, що надають сприятливий вплив на шкіру, прискорюючи процеси обміну у клітинах та виведення продуктів життєдіяльності.

Як застосовується у косметології?

Допомагає усунути токсини, зашлакованість, очистити пори. Вона омолоджує і підтягує шкіру, позбавляє набряків і помітно покращує її стан, а також дуже добре справляється із запальними процесами в м'язах і суглобах.

Для якого типу шкіри?

Найбільше підходить тим, хто має жирну шкіру.

Читайте також: Трифазний догляд за шкірою обличчя чи пластика?

базовое масло 4

Мигдальна олія

Чим корисна?

Насправді вона незамінна, тому що вона має величезну кількість позитивних властивостей, завдяки своєму унікальному складу. У мигдальній олії міститься багато лінолевої та олеїнової кислот, вітаміни А, F, Е та В2, магній, фосфор, цинк, каротини та багато інших корисних речовин. Вона буде ефективною при хронічній втомі та занепаді сил, сприяє покращенню кровообігу та розвитку опорно-рухового апарату у дітей, нормалізує стан серцево-судинної системи, зміцнює імунітет, допомагає впоратися з безсонням.

Як застосовується у косметології?

Шкіра розгладжується і стає більш зволоженою, еластичною, пружною та блискучою. Мигдальна олія добре допомагає від розтяжок при вагітності, а також захищає шкіру від негативного впливу ультрафіолету.

Для якого типу шкіри?

Мигдальна олія відмінно підходить будь-якому типу шкіри. Її застосовують навіть для немовлят.

Читайте також: Шкіра як шовк: міф чи реальність

базовое масло 5

Олія жожоба

Чим корисна?

Вона має виняткові протизапальні властивості, що дозволяє боротися з почервонінням та запаленням при дерматитах та інших запальних процесах на шкірі. До її складу входять жирні спирти, мононенасичені жирні кислоти Омега-9, антиоксидант вітамін Е та амінокислоти.

Як застосовується у косметології?

Олія жожоба активно живить та насичує шкіру вологою та поживними речовинами, глибоко проникаючи у пори, захищає від зовнішніх негативних факторів та омолоджує.

Для якого типу шкіри?

Вона найбільше підходить для зрілої шкіри.

Читайте також: Що таке дерматокосметика?

базовое масло 6

Олія абрикосових кісточок

Чим корисна?

Завдяки своєму складу – ненасичені жирні кислоти, вітаміни Е, А, С, калій та магній – вона забезпечує захист шкіри та глибоке зволоження, регенерує, бореться з пігментними плямами та зморшками.

Як застосовується у косметології?

Вона освіжає, очищає, тонізує, має протизапальний і пом'якшувальний ефект, допомагає зняти набряки та усунути рубці.

Для якого типу шкіри?

Підходить для всіх типів шкіри, в тому числі для чутливої.

Читайте також: Крем від пігментних плям. Міф чи реальність?

базовое масло 7

Кукурудзяна олія

Чим корисна?

Її називають рідким золотом, тому що вона має цінний набір вітамінів - групи B, С, K і PP, а також вітамін А. Її цілющий вплив на організм проявляється у зміцненні імунітету, позитивному впливі на роботу кровоносної системи, сприянні ефективному виведенню з організму шлаків та токсинів, допомоги при дерматологічних захворюваннях.

Як застосовується у косметології?

Кукурудзяна олія омолоджує і надає шкірі свіжого вигляду, стимулюючи обмінні процеси в клітинах. А ще вона допомагає позбутися почервоніння та запалень, вугрів і пігментних плям.

Для якого типу шкіри?

Вона корисна для будь-якого типу шкіри та для будь-якої вікової групи.

Читайте також: Догляд за обличчям у 20, 30, 40, 50 … Поради косметолога

базовое масло 8

Олія зародків пшениці

Чим корисна?

Впливає на водно-ліпідний баланс епідермісу та сприяє його нормалізації, посилює мікроциркуляцію крові, допомагає при целюліті та робить шкіру шовковистою та м'якою. До її складу входять незамінні жирні кислоти (лінолева, ліноленова, олеїнова), вітаміни Е, D, групи В, бета-каротин, цинк та селен.

Як застосовується у косметології?

Вона чудово живить шкіру, покращує її колір, запобігає передчасному старінню, підвищуючи її пружність та еластичність та розгладжуючи вікові зморшки.

Для якого типу шкіри?

Вона практично універсальна і особливо ефективна у догляді за зрілою, сухою, роздратованою шкірою.

Читайте також: «Сяйво зсередини»: 6 правил ідеальної шкіри обличчя

Незалежно від того, яку базову олію ви плануєте використовувати або у вас є готова масажна олія, у кожну з них можна додати ефірну олію, і таким чином отримати цінну аромапроцедуру, роблячи шкіру шовковистою та наповненою поживними речовинами.

Рекомендуємо Вам