Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
(068) 324-72-09
Рубрики

Обережно, олії!

Ефірні олії –  дар самої природи, адже ефірні олії насправді – це імунна система рослини, концентрований еліксир, що допомагає впоратися з різними фізичними та психоемоційними станами. Їх легко використовувати в домашніх умовах, вони безпечні та ефективні, якщо застосовувати їх правильно та не перевищувати дозування. До того ж це ще й приємно, оскільки олії мають чудові аромати.

Чому обов'язково слід дотримуватись правил застосування ефірних олій

Ефірні олії дуже концентровані, тому їх використовують у невеликій кількості (2-3 краплі зазвичай буває достатньо) і здебільшого не у чистому вигляді, а розбавляють базовими оліями.

Читайте також: Базові олії. Що це і як їх використовувати в аромамасажі

Давайте розбиратися, які бувають ефірні олії та як їх використовувати для нанесення на шкіру.

Ефірні олії, які можна наносити на шкіру у чистому вигляді

Існує всього 2 ефірні олії, які можна наносити на шкіру в чистому вигляді як виняток - це олія лаванди і олія чайного дерева. Вони мають масу лікувальних властивостей та ідеальні для домашнього застосування.

Олія чайного дерева підходить для догляду за жирною, схильною до висипань шкірою, допомагає при різних захворюваннях шкіри та грибкових інфекціях. Лавандова олія дієва при сухій шкірі, при подразненнях, запаленнях і висипаннях, вона допомагає при укусах комах, знімає набряки, свербіж та біль.

Як застосовувати:  можна наносити точково в чистому вигляді на проблемні ділянки

Читайте також: 6 фактів про лавандову аромаолію: чому вона має бути в домашній аптечці

ефірні олії JUST

Ефірні олії, які слід розбавляти базовою олією

Більшість ефірних олій для зовнішнього застосування та догляду за шкірою – олії ладану, евкаліпта, сосни, лимона, апельсина, жасмину, ромашки, бергамота, лемонграсу та інші – необхідно змішувати з базовою олією, такою як оливкова, мигдальна, олія жожоба або олія абрикосових кісточок.

Як застосовувати:

  • для збагачення косметики для догляду або масажу 2-3 краплі вибраної ефірної олії на 25 мл основи (базової олії або натурального крему)
  • для спа-ванни 5-10 крапель обраної олії додати в емульгатор (50 мл молока або сіль) і потім -у теплу ванну.

Правило, яке слід запам'ятати: ефірну олію слід змішати з базовою, яка підходить за типом шкіри. Перед виходом на вулицю в сонячний день не рекомендується використовувати цитрусові олії, оскільки вони фоточутливі.

Також існують вже готові композиції з ефірними оліями у складі фітокремів, шампунів, есенцій для ванн, які зберігать у собі всі цілющі можливості ефірних масел.

Читайте також: Збагачення косметичних засобів ефірними оліями

дівчина з громофоном

Олії, які не можна використовувати в чистому вигляді та вимагають особливої обережності при застосуванні

Деякі ефірні олії краще не купувати для домашнього використання, їх можуть застосовувати лише досвідчені ароматерапевти. Це олії аїру, арніки, гірчиці, оману, касії, ялівцю, пижми, полину, рути, туї та шавлії. Ці олії дуже цінні, але потрібна особлива увага при їх використанні. Тому найкраще такі олії застосовувати у складі спеціально створеної рослинної косметики, безпечної та ефективної, спеціально розробленої для вирішення проблем організму.

Читайте також: Правила використання ефірних олій. Чек лист

Використовуйте ефірні олії з розумом, і ви зможете безпечно та ефективно оздоровити організм.

Автор: Наталія Власюк

Зі швейцарськими ефірними оліями та фітопродуктами JUST я познайомилась у 2017 році, і з цього часу почалася моя особиста історія ароматерапії. Ароматні олії допомагають мені  ладнати з емоціями та стресовими подіями в житті, підтримувати своє здоров’я та справлятися зі своїми особистими недугами, а також піклуватися про мою донечку, підтримуючи її психологічний та фізичний стан.

Наталія Власюк

Рекомендуємо Вам